Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tervetuloa | Welcome

Kelvin - The Pursuit For Perfection
There's no need for words like "Kelvin ain't just a stud with a good
staff and clear targets", because the truth is, that Kelvin IS just a stud.

The thing that makes Kelvin special, is the team of Kelvin. Every single humansoul
that works here, is 100% dedicated for this. It's not only a job, it's a lifestyle.

Toiminta & tavoitteet
Henkilökunta
Historia
Copyrights

     Toiminta & tavoitteet Kuten sanottu, Kelvin toimii pääasiassa siittolana. Joko kilpailemme kasvateillamme kunnes ne ovat valmiita siitokseen, eli saaneet vähintään 70 sijoitusta, tai myymme ne jo varsoina tai myös ennen syntymää. Kelvin tarjoaa myös oreja astutukseen ja tammoja tilausvarsoille. Valikoimme kuitenkin oreillamme astutettavat tammat tai tammamme astuvat oriit tarkoin. Kelvinin aloitettua tammikuussa 2016, aloittavina hevosina toimii evm- sukuisia, mutta mahdollisesti myös muiden kasvattajien suvullisia kaviokkaita. Uutena yrityksenä Kelvinin toiminta ei ole vielä täysin vakiintunut muuten kuin kasvatuksen kannalta, mutta pieniä ajatuksia tulevaisuudesta meiltä löytyy. Tulemme mahdollisesti järjestämään satunnaisesti kilpailuja, lisäksi jonkinlainen hoitotoiminta voi myös mahtua mukaan. Yhteistyötallit ovat aina toivottuja, ja Kelvin toimiikin ahkerana yhteistyöläisenä. Toivomme yhteistyötalleiltamme tätä nimenomaista yhteistyötä kasvatuksessa, eli todennäköisimpiä yhteistyöläisiä ovat muut KWPN- kasvattajat.
  Tavoitteina Kelvinillä on vakiintunut kasvatustoiminta. Tällä hetkellä ainoana kasvatusrotunamme näämme hollanninpuoliveriset, jotta saamme toiminnasta tasapainoista ja aikaa (ja jaksamista) riittäisi kaikkeen tarpeelliseen. Pyrimme kasvattamaan tasapuolisesti sekä koulu- että esteratsuja.

Vuoden 2016 kasvatit

Varsan nimi Syntynyt pv.kk Isä        Emä Omistaja
-        
-        
-        


     Henkilökunta Kelvinin henkilökunta koostuu hyvin ammattitaitoisista ja omistautuvista työntekijöistä. Jokainen henkilö Kelvinillä tekee parhaansa hevosten ja ihmisten hyvinvoinnin ja turvallisuuden takaamiseksi. Ammattitaidosta huolimatta henkilökunta ei pure, joten ongelmien ilmaantuessa niistä tulee ilmoittaa Kelvinin työntekijälle! Tietoa ja taitoa löytyy joka tilanteeseen jonka tallilla voi aikaan saada, joten paikalla on aina asian omakseen ottava henkilö.

Hommat tallilla hoitaa:

•Kanslisti Anneke, joka hoitaa hevosten paperit, passit sun muut. Pitää huolta kirjanpidosta ja Kelvinin raha-asioista.
•Ratsuttajat Joan, Lauren, Mina ja Sofie, jotka huolehtivat hevosten liikuttamisesta ja varsojen satulaantotuttamisesta.
•Avustajat Lisa ja Tina, hoitavat hevosia valmiiksi ratsuttajille ja avustavat muutenkin hevosten kanssa.
•Tallityöntekijät Mark, Lisbeth, Nicolaas ja Marie, tekevät tallityöt ja korjaavat rikkinäiset.
•Omistaja Nora, joka huolehtii hevosten astutuksesta ja varsomisesta, kilpailee hevosilla ja kouluttaa varsoja ja nuoria hevosia ratsuttajien kanssa.

 

     Historia Kelvinin juuret yltävät 1980-luvun lopulle. Ne alkavat vuodelta 1987, kun siittola aloitti perustajansa nimellä Everhart. Tuolloin suurten laitumien ja tilavien maneesien tilalla oli kaksi vähillä varoilla rakennettua betonista tallirakennusta, omat oreille ja tammoille. Everhart oli mukana hollanninpuoliverisen rodun jalostamisessa urheilullisemmaksi, kun talli aloitti kasvatuksen omalta osaltaan ensimmäisillä KWPN- rekisteriin rekisteröidyillä hevosilla. Alkuperäistä meininkiä riitti reilut 8 vuotta, kunnes resurssit loppuivat eivätkä omistajat enää voineet pitää neljääkymmentä hevosta. Lopputuloksena oli tilan ja hevosten myyminen, olihan siinä jo miehille aikakin jäädä eläkkeelle. Paikan osti lopulta hyvin halvalla eräs nuori nainen aviomiehensä kanssa vuonna 1995, ja he jatkoivat Everhartin historiaa pienempänä yksityistallina. Noina vuosina hevosia löytyi tallista vain muutama, enimmillään kymmenen. Aviopari piti hevosia itsellään harrastuksena ja siinä sivussa opettivat tyttäriään ratsastamaan. Kasvatustoiminta jäi kokonaan. Uudet omistajat rakennuttivat uuden tallirakennuksen ja kunnostivat pienen alueen ratsastuspohjaksi. Tarhoja oli kolme, joten hevoset olivat samoissa tarhoissa. Harrastetallina nimensä jo menettänyt Everhart pysyi kuutisen vuotta, kunnes uusi, puinen tallirakennus paloi riistäen perheeltä sen hetkiset viisi hevostaan. Omistajat päättivät siivota pienen tontin jäänteet ja myydä sen semmoisenaan. Seuraavaksi omistajaksi, vuonna 1998, siunaantui nuori yksityisyrittäjä, jonka tarkoituksena oli perustaa suursiittola, ja tällä kertaa rahaa riitti. Projekti aloitettiin laajentamalla tonttia kolmesataahehtaariseksi, mutta siihen se sitten jäikin. Vuonna 2003, projektin seistyä monta vuotta, mies päätti myydä laajennetun tontin tultuaan tulokseen, ettei tule saamaan projektia valmiiksi. Tämän myyntikerran myötä löytyikin sitten nykyinen omistaja, joka tosin sai paikan omistukseensa vasta myöhemmin perintönä vanhemmiltaan. Siihen mennessä tontti oli saanut lisätilaa toiset 300 hehtaaria, eli aluetta oli nyt käytettävissä 600ha. Nykyinen omistaja herätti vanhan Everhartin henkiin, tosin uudella nimellään, Kelvin. Alkuperäisen rodun kasvatus jatkui, kun vuonna 2016 valmiiksi saatiin uudet tallirakennukset, maneesi, kentät ja laitumet. Tästä siis jatkuu vanhan Everhartin tarina, toivottavasti vielä pitkään!

 

     Copyrights

Ylägrafiikan kuvat © Van Uytert [Luvalla]
Ulkoasu, CSS ja tekstit 
© Nora VRL-12684
Koristekuva navigaation alla © carterse

Koristekuvissa ja hevosten kuvissa maininnat erikseen

Image Map

©2018 Kelvin Breeds - suntuubi.com